Манолова заплаши Сидеров с анкетна комисия, ако не се откаже от имунитет 15.01 | 11:51

Напомни на опозицията, че и Цветанов не бързаше да се откаже от депутатска защита

От Ивелина Георгиева

Ако Волен Сидеров не се откаже сам от имунитета си, ще бъде създадена анкетната комисия. Това заяви заместник-председателят на парламента Мая Манолова. Манолова се възмути от днешните опити на опозицията да измести дебатите от пленарната зала в кулоарите.

"Волен Сидеров, както и всички народни представители, има право в 14 дневен срок да се откаже сам от имунитета си. Нека ви припомня, че господин Цветан Цветанов не бързаше много. Той се отказа в последния ден. Оставете му възможност, аз мисля, че той ще го направи", обърна се тя към опозицията от ГЕРБ.

Днес бившите управляващи поискаха действията на лидера на "Атака" да бъдат осъдени с обща декларация. Останалите парламентарни групи обаче са били резервирани, по думите на Цецка Цачева. Декларацията е разпределена в парламентарни комисии и трябва да мине по надлежния ред.

Бившият здравен министър Десислава Атанасова се ядоса, че новата сесия на парламента започва с мълчание и отказ на останалите депутати до осъдят поведението на лидера на Сидеров.

"За всички е ясно, че това поведение е неприемливо", каза тя.

Според червения депутат Георги Кадиев ръководството на левицата трябвало да излезе със становище по скандала със Сидеров, позицията на социалистите е била още по-наложителна, особено след официалното искане на главния прокурор за свалянето на имунитета на Сидеров.

"Политиката не търпи вакум. Когато ти не правиш изявление, някой друг ще го направи вместо теб, в случая го направи АБВ", коментира Кадиев.

По думите му "Коалиция за България" ще гласува за свалянето на депутатската защита, ако се стигне до там. Георги Кадиев категорично заяви, че ще гласува "за" свалянето на имунитета на Волен Сидеров.

Водещи

Най-четени