Манолова призна: Допуснахме сериозни грешки 26.05 | 17:18

БСП бие ГЕРБ само в три области

От iNews.bg

Заместник-председателят на НС Мая Манолова призна, че и в кампанията, и в работата си преди това социалистите са допуснали сериозни грешки. На пресконференция в Кюстендил, откъдето бе избрана за народен представител, тя посочи, че това е една от трите области, в които БСП бие ГЕРБ. Преднината обаче е малко над 2% и Манолова призна, че в БСП няма как да са доволни от това.

"Ясно е за всеки, че не можахме да мобилизираме левия вот, а нашите избиратели в Кюстендилска община и в цялата област не ни подкрепиха достатъчно активно", посочи Манолова. Тя допълни, че не са успели да консолидират левия вот, а "са го разпилели щедро". Според Манолова Коалиция за България е "подарила на опонентите си" около 1000 гласа от разединението на левицата само в община Кюстендил.

Според социологическо проучване, поръчано буквално дни преди изборите, БСП в Кюстендил е водела пред ГЕРБ с 12%. "Тези 112% някъде ги загубихме по пътя и очевидно грешката е наша и ще трябва да я преодоляваме за следващи избори", уточни още социалистката, цитирана от БТА.

Водещи

Най-четени