Манушев: До септември ще е завършена оградата по границата 14.06 | 12:41

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни, каза още депутатът

От iNews.bg

Въпреки, че все още не сме приети в Шенгенското пространство, в условията на безпрецедентна бежанска криза България доказа, че пази по-добре външната граница на ЕС дори от шенгенските държави. Това увери на среща с жители на варненския район "Приморски” народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Манушев.

По думите му българските граници са много добре защитени. "Поради трудно достъпния терен, изграждането на оградата по южната ни граница отне доста време, но до септември ще приключи”, информира варненският депутат.

Той подкрепи решението за покупката на многоцелеви боен самолет и патрулни кораби, като изтъкна значението им за общата политика за сигурност и отбрана на Евросъюза.

В качеството си на зам.-председател на парламентарната комисия по външна политика и член на комисията по отбрана Пламен Манушев коментира и редица аспекти на международните отношения в Европа. "България подкрепя евроатлантическата и европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Това е ключът към решаването на т.нар. Балкански въпрос, който е източник на напрежение в чисто исторически план”, подчерта народният представител.

Като член на делегацията ни в Парламентарната асамблея на НАТО той припомни, че Черна гора ще бъде първият нов член на алианса от 2009 г. насам, когато към него се присъединиха Албания и Хърватия.

В отговор на поставените от гражданите въпроси бяха обсъдени и актуални вътрешнополитически теми. Пламен Манушев изтъкна, че монолитността на групата на ГЕРБ в Народното събрание е фактор за стабилността в държавата.

"В условията на коалиционно управление се налага да бъдат правени компромиси, но е важно да подкрепим усилията на правителството и да гарантираме стабилността и икономическото развитие на България”, отчете депутатът. Той обърна специално внимание и на активната работа за постигане на диверсификация. "Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни, защото означава енергийна независимост и пряк ефект за българската икономика”, допълни Манушев.

Водещи

Най-четени