Маргарита Попова няма да се кандидатира за президент. Засега 24.01 | 11:46

На нацията днес й трябва спокойствие, съгласие и взаимно уважение, смята вицепрезидентът

От iNews.bg

Настоящият вицепрезидент Маргарита Попова няма намерение да се кандидатира за президент на предстоящите избори. Засега обаче не е ясно дали това няма да се промени в бъдеще. Тъй като решението й е ясно само към днешна дата. На въпрос на БНР дали възнамерява да се кандидатира, Попова казва: "Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават”.

Тя орповергава и слуховете, че евентуално ДПС би я издигнало като свой кандидат, а от БСП биха я подкрепили. "Нямам ангажимент с никакви медии, нямам ангажимент с никакви партийни структури. Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава”, казва Попова. Въцепрезидентът допълва и, че подобно говорене е спекула, а също и че е много погрешно.

"Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога”, казва още вицепреидентът.

Маргарита Попова предупреди обаче, че проблемите на политическия ни елит водят до опасни разделения в обществото. "До насаждане на радикализации, на екстремизми, които не не дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики. На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите. Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа”, заявява вицепрезидентът.

Най-четени