Мая Манолова: Хората не смееха да гъкнат по времето на ГЕРБ 26.11 | 23:00

Зам.-председателят на НС даде откровено интервю в "Шоуто на Слави"

От Цанка Донкова

"Аз предложих Пеевски". Така отговори зам.-председателят на НС Мая Манолова на шоумена Слави Трифонов в "Шоуто на Слави", запитана кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Много бързо се забравя, че хората не смееха да гъкнат по времето на ГЕРБ. Абсурд беше да излезеш навън и да извикаш "Оставка" на правителството, припомни Манолова.

Тя призна, че е обидена от държанието на протестиращите спрямо нея. Червената депутатка е била причакана от протестиращи студенти, преди да започнат снимките за предаването. Разказа, че са я последвали в коридора и в асансьора и са се държали агресивно с нея.

Зам.-председателят на парламента посочи, че в момента се преминава една граница, която е недопустимо да се пресича.

"Всеки мисли, че може да влезе в личното ти пространство и да те обижда. Протестиращите искат нов морал, но дали е морално това, което правят”, запита риторично Манолова.

Тя посочи, че няма как да изчезнат другите партии като ДПС и десницата, но по-важното е да се води диалог между тях за важните въпроси за обществото.

Мая Манолова разкри малко и за личния си живот. Тя посочи, че има дъщеря и мъж до себе си, за когото  всички знаят. Тя уточни, че има свестни и честни родители и приятели, които я подкрепят. Манолова изтъкна, че е от Кюстендил и че е завършила право. Тя е трето поколение социалист.

Като причината да навлезе в политиката зам.-председателят посочи именно правото.

"Политиката и адвокатстването много си приличат”, уточни тя, като добави "В съдебната зала защитаващ интересите на едно лице и там има интрига, има кауза. В политиката защитаваш интересите на много хора”.

Разговорът на Мая Манолова в "Шоуто на Слави" продължи, въпреки огромното желание на Слави Трифонов, извън личния ѝ живот.

Манолова се оказа на кръстосан разпит с редколегията на Слави, които ѝ задаваха въпрос след въпрос за Изборния кодекс. Основно темата на разговора и въпроси се въртяха около мажоритален избор, задължително гласуване, честни избори.

Слави Трифонов на няколко пъти прекъсваше колегите си с молба да си задават въпросите един по един, като се аргументира, че не може пет човека едновременно да я нападат - "Тя все пак е жена".

В крайна сметка Мая Манолова отстоя на атаките им и отговори в подобаващ за нея стил - стегнато, аргументирано и нападателно.

Водещи

Най-четени