Медиците от училищата и детските градини излизат на протест пред Столичната община 26.03 | 08:15

Сред обявените други искания са и увеличение на средствата за работно облекло от 450 на 500 лв. годишно и ръст на размера на обезщетението при пенсиониране до девет брутни месечни възнаграждения.

От iNews.bg

Медиците от училищата и детските градини излизат на протест пред Столичната община.

Росица Палешникова, председател на Медицинска федерация "Подкрепа" заяви, че протестът остава, защото кметът Терзиев и зам.-кметът Иван Василев не казаха конкретно откъде ще дойдат парите и кога, коментира Палешникова. Ние искаме поне 30%. В момента основната заплата е 1350 лв., добави тя.
Медицинските специалисти, които гледат нашите деца, не са по-малко заслужили от районни кметове и общински съветници или работещите в администрация. Те чакаха достатъчно две години, няма да чакат още една, каза още лидерът на Медицинска федерация "Подкрепа".

По думите ѝ за детско училище – "самостоятелни ясли, яслени групи в детски градини, детски кухни, комплекси по хранене и т.н."  не са предвидени  увеличения в проектобюджета на общината за 2024 г., който предстои да бъде обсъждан на 28 март.

Протестът на двете синдикални организации е насрочен за 15:00 ч. пред сградата на Столичната община. Сред обявените други искания са и увеличение на средствата за работно облекло от 450 на 500 лв. годишно и ръст на размера на обезщетението при пенсиониране до девет брутни месечни възнаграждения.

Водещи

Най-четени