Местан: Цветанов няма място в политиката 13.02 | 13:27

Борисов и Цветанов са двете страни на едно и също нещо, наречено ГЕРБ, смята лидерът на ДПС

От Кремена Бедерева

Подобни политици като Цветанов, които искат закрила на престъпници, ако това е вярно, нямат място в политиката.

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Според него, независимо как ще се развият във вътрешен план нещата за ГЕРБ, с или без Цветанов, тази партия щяла да си остане същата. Защото горчивата истина е, подчерта лидерът на Движението, че Борисов и Цветанов са двете страни на едно и също нещо, наречено ГЕРБ.

Според него е станало ясно, че вече е късно Борисов да изчисти собствения си образ, дори ако се сбъдне прогнозата му, че е "пуснал заместника си по пързалката надолу". По думите на Лютви Местан, при ГЕРБ е нямало същинска борба срещу престъпността. Цялата им политика, подчерта той, се свеждаше до подчиняване на престъпния свят на тяснопартийния интерес на ГЕРБ.

И тези, които се подчинят на партийната повеля, са били оставяни на мира, дори медиите са били помолени или върху медиите се е упражнявал натиск да осигурят медийния комфорт на престъпния свят - това е значимият факт, смята политикът. Той подчерта, че признанията на Делян Пеевски са значими не с оглед единствено на неговия профил.

Много по-значими са, коментира Местан, с оглед на профила на тези, които са го помолили да разпъне медиен чадър. Председателят на Движението описа следния казус - имаме двама участници в срещите, от които единият признава пред публиката, че подобни срещи е имало, дори загатва някои от темите.

От друга страна, имаме един вицепремиер, който упорито лъже, че е нямало такива срещи. Кажете ми кое е задкулисието в случая, попита Лютви Местан. Това, което се казва публично, или това, което се отрича лъжливо - оставям на вас отговора, заключи той.

Водещи

Най-четени