Местан отново заговори за дискриминация заради забраната за агитация на турски 13.09 | 11:11

ДПС са се срещали с Председателството на турските общности в чужбина

От iNews.bg

На миналите избори бяхме наказани за това, че сме говорили на турски език на митингите. Ние подготвихме законопроект срещу този закон, но не получихме подкрепа от другите партии. В България, която от 7 години е член на ЕС, се упражнява дискриминация, и това е в нарушение на основните права и свободи на гражданите. Това е заявил лидерът на ДПС Лютви Местан на среща с Председателството на турските и роднински общности в чужбина, предаде БТА.

На срещата той е подчертал, че ДПС е най-важният мост на дружбата между България и Турция.

"Взаимното сътрудничество и диалог с Председателството на турските и роднински общности в чужбина е от особена важност за ДПС и за общността на българските турци. Защото имаме много общи теми и въпроси за разрешаване. Вярвам,че от това сътрудничество ше спечели нашият народ, нашите избиратели", е добавил Местан.

По време на разговора е било подчертано, че в България съществува забрана за предизборна пропаганда на майчиния език на различните етнически общности начело с българските турци. Българските закони забраняват пропаганда на друг език освен българския.

Най-четени