Местан отсече: ДПС ще гласува против Румяна Бъчварова 05.03 | 13:53

Паднаха всички внушения за задкулисие Борисов – ДПС, обясни лидерът на партията

От iNews.bg

ДПС ще гласува против персоналните промени в кабинета. Това заяви на брифинг след консултациите с президента лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде агенция "Фокус".

"Изразяваме очакване, че наистина ще се реализира основният мотив, който стои зад избора на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова да бъде министър на вътрешните работи. Една идея повече ще се застъпи гражданското начало като реакция на основателните обвинения за засилено полицейско начало в управлението на страната", заяви Местан.

Той посочи, че ДПС не крие очакванията си този мотив да е реален и по тази причина да се реализира. "Естествено е, че ДПС ще се държи точно като опозиция и няма как да подкрепи каквито и да са каквито и да е структурни промени в кабинет, в който сме опозиция", подчерта Лютви Местан.

Оставката на Вучков е проблем на българското правителство, смята Местан. "Право на министър-председателя е да приема оставка и да номинира други. Днешното решение на Бойко Борисов да номинира Румяна Бъчварова и наред с това да поиска оставки на главен секретар и председател на ДАНС, снемат всякакви внушение, за каквото и да е задкулисие в отношенията Борисов-ДПС. Подобно задкулисие има само в главите на анализаторите", заяви Местан.

Той посочи, че се надява от днес да спрат и спекулациите по тази тема, защото те са обидни и за ДПС, и за премиера Борисов. "ДПС ще гласува против персоналните промени в кабинета. ДПС ще се държи точно като опозиция и няма как да подкрепи, каквито и да са структурни промени", подчерта Лютви Местан.

ДПС ще се държи като решителна и агресивна опозиция против езика на омразата, ксенофобията, дискриминационните напъни, които се превръщат в чистки по политически признак. ДПС, когато става въпрос за теми, които засягат интересите на българската държава, ще гласуваме съобразно собствената си политическа идентичност. Това е обяснението за вота ни за съхраняване на плоския данък, за външния дълг", посочи Местан.

Водещи

Най-четени