Миглена Тачева оглави Националния институт на правосъдието 29.06 | 17:58

Двама бивши ресорни министри кандидатстваха за поста

От iNews.bg

Миглена Тачева бе избрана за директор на Националния институт на правосъдието (НИП). Днес тя бе избрана с 5 на 2 гласа в нейна подкрепа, предаде БГНЕС.

Това бе вторият опит да бъде избран директор на института. Освен Тачева за поста кандидатства и бившият правосъден министър Драгомир Йорданов. Тачева също беше министър на правосъдието по време на управлението на НДСВ.

Изборът на бъдещия директор на НИП бе определен от седемчленен Управителен съвет, начело с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

В УС на НИП влизат още председателят на Върховния административен съд Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров, правосъдният министър Екатерина Захариева, деканът на Юридическия факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски” Сашо Пенов и членовете на ВСС.

В концепцията си Тачева посочва, че поддържане на дейността на Института в параметрите на действие до 2015 г. ще задържи неговото развитие на институционално ниво и ще постави на изпитания ключовата му роля като публичен ресурсен център на съдебната система.

Според нея е необходимо институционално сътрудничество, да се премине към институционална интеграция и по този начин да се затвори цикълът на единното функциониране на всички структурни звена в съдебната система.

 



Най-четени