Миков: Алтернатива на сегашното управление е връщането на държавата към основните й функции 03.04 | 19:41

През последните 15 години капиталът силно е напреднал и има огромно неравенство в българското общество, смята лидерът на социалистите

От Ани Романова

Основна алтернатива на сегашното управление, която е нужна на България, е връщането на държавата към нейните основни функции”,  заяви лидерът на БСП Михаил Миков по време на дискусия: "Има ли алтернатива сегашното управление”, организирана от клуб "Алтернатива".

Според него проблемите се констатират, но се движим в обратната посока, което се усеща най-остро в сферите, свързани с функциите на държавата. "Разбирането за по-малко държава у нас се прилага все по-задълбочено с всяка изминала година”, смята той. По думите му страната ни  днес разчита на износ, но тя експортът е от природните ни ресурси, а достъпът до тях основно е предоставен на чужди компании.

Социалистът подчерта, че трябва да има алтернатива за излизане от дълговата спирала за намиране на средства за развитие на частния сектор, както и за увеличаване заплащането на труда с темпове, които да ограничат миграцията на българи в чужбина.

За здравеопазването той бе категоричен, че не бива да се продължава с разбирането, че болниците са търговски дружества. Гръбнакът на здравеопазването трябва да бъде изграден от държавни болници, извадени от "стопанския оборот", акцентира той.

 

"През последните 15 години капиталът силно е напреднал и има огромно неравенство в българското общество", заключи лидерът на социалистите.

Водещи

Най-четени