Миков: Едноличната власт не трябва да се връща в България 08.02 | 14:30

Този парламент е уникален за 135 години, смята председателят на НС

От Мая Александрова

"Едноличната власт, независимо дали е на Борисов или на някой друг, не трябва да се връща в България". Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков на заседанието на 48-ия Конгрес на БСП. Той посочи, че форумът се провежда във време, когато България отбелязва 135 години от Учредителното събрание, от приемането на Търновската конституция, и няколко месеца преди европейските избори.

"БСП е част от тази история и не само чисто аритметично – 123 години от тези 135, е плътно, силно, осезаемо присъстваща в битките на българския народ за едно друго бъдеще на България", отбеляза Миков.

"Единствена остана БСП от тези 25 години преход", отбеляза председателят на парламента.
"Този парламент е уникален за тези 135 години, няма друг български парламент, в който да имаш 50% и да управляваш", посочи Миков.

Той коментира, че народните представители, заедно с правителството, имат силата и знанията в тези трудни месеци как да го направят, за да реанимират социалната държава и да се опитат да върнат България в рамките на конституционния парламентаризъм, подменен от едноличната власт на Бойко Борисов.

"Отиваме на избори, а изборите са битка", посочи той. Миков изрази убеденост за победа на БСП през май.

Водещи

Най-четени