Милен Милев вече не е кмет на Тетевен 21.03 | 12:49

Окръжният съд в Ловеч го отстрани от длъжност след задържането му от ДАНС в началото на седмицата

От iNews.bg

Окръжният съд в Ловеч отстрани от длъжност кмета на община Тетевен Милен Милев, който заедно със своите заместници, бе задържан от служители на ДАНС в понеделник (17 март).

Председателят на съда Антоанета Монева съобщи за БТА, че от вчера е отстранен от длъжност и заместник-кметът Детелин Пърлев. По-късно днес съдът ще заседава и по исканата от прокуратурата постоянна мярка "задържане под стража" на Милев и Пърлев, тъй като изтичат 72 часа от задържането им.

Другите двама заместник-кметове - Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов, бяха освободени след 24 часа в ареста. Окръжната прокуратура в Ловеч е повдигнала срещу Милен Милев и Детелин Пърлев две обвинения в престъпление по служба. Те са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 - август 2013 г.

Кметът на Тетевен заяви, че не е очаквал това да се случи. По думите му обвинението е, че е прекратил договора на фирмата, карала храни за детските градини, тъй като влезли в сила нови изисквания за храните на децата.

До момента на провеждане на нова процедура друга фирма е доставяла храните, без да е имало договор и възлагане. "Как да се хранят децата от разваляне на стария договор до сключване на новия", пита кметът.

Той не отрече, че втората фирмата е имала връзка с близък на жената, с която е живеел на семейни начала.

Водещи

Най-четени