Милион и половина трябват на Димитровград след наводненията 30.09 | 20:16

В сумата не влиза възстановяването на дигите на реките Марица и Мартинка

От iNews.bg

Близо милион и половина лева са необходими на Димитровград, за да се възстанови след тежките наводнения. Това обяви кметът на града Иво Димов.

"Желанието ни е, тези средства да ни бъдат предоставени в най-кратки срокове, за да можем да започнем процедура по Закона за обществените поръчки, да сключим договор с фирмата, която спечели проекта за възстановяването на общинската пътна инфраструктура и да предприемем действия, преди настъпването на същинската зима”, заяви кметът на Димитровград.

Той обясни, че местните власти са описали пораженията по общинската пътна инфраструктура в протокола, който са подали в Междуведомствената комисия по подпомагане към МВР, допълва агенция "Фокус".

В сумата не влиза възстановяването на дигите на река Марица и река Мартинка, тъй като те са ангажимент на "Напоителни системи”, както и пораженията по републиканската пътна инфраструктура, които са отговорност на Агенция "Пътна инфраструктура”.

Кметът не може да каже със сигурност кога ще бъдат изплатени нужните средства, но е получил уверение, че това може би ще се случи след изборите, тъй като тогава ще бъде следващото заседание на комисията.

Най-четени