Министерство, кметове, полиция и др. на спешна среща за проблема във Войводиново 12.02 | 12:39

Ще се опитат да решат как да действат с хората от разрушените бараки

От iNews.bg

Събарянето на незаконната ромска махала в село Войводиново и изхвърлянето на улицата на поне стотина души посред зима породи очаквани проблеми. Не по-малко съществен фактор е и нежеланието на населението на селото те да бъдат решавани отново с настаняване на територията му. Така след вчерашната среща на двете страни с кмета на община Марица за пореден път стана ясно, че лесно решение няма, предаде БГНЕС.

За днес беше обявена подобна среща с областния управител на Пловдив Здравко Димитров и се очакваше едва ли не да бъдат посочени конкретни адреси на общински жилища, където да бъдат настанени 50 души с адресна регистрация на съборените бараки, но стана ясно, че нито форматът на срещата ще е такъв, нито датата ще е днес.

Среща ще има, но идеята на областната управа е да събере представители на социалното министерство, на полицията, кметове на общини и други общински и държавни институции, за да бъдат обсъдени мерките от всички възможни ъгли и да се направи опит за стратегия за генерално справяне с проблема, актуален не само за Войводиново, но и за много други населени места в областта.

Впрочем подобен опит имаше и в Асеновград през лятото на 2017-та, когато в продължение на две седмици имаше протести, а поводът отново беше криминален инцидент, който извади на показ незаконното застрояване.

Водещи

Най-четени