Министри в действие! Ангелкова и Димов проверяват унищожени дюни на Слънчев бряг 05.05 | 14:13

Министърът на икономиката Караниколов пък ще ревизира язовирните стени и съоръжения

От iNews.bg

Още в първия си работен ден трима министри от новото правителство на Бойко Борисов разпоредиха проверки за нарушения. Министрите на туризма и на околната среда и водите – Николина Ангелкова и Нено Димов, са възложили ревизия на състоянието на дюните на Южния и Централния плаж в "Слънчев бряг" след медийни публикации, че са били разорани от багери. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма (МТ).

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас и МТ са започнали спешна проверка по случая. По данни на туристическото ведомство дюните не попадат в концесионните договори.

Междувременно министърът на икономиката Емил Караниколов пък разпореди проверки на язовирите, съобщиха пресслужбата на ведомството му. Днес той е имал среща с ръководството на ресорната му Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, която отговаря за надзора на язовирните стени и съоръжения, предаде бТВ.

Приоритет при контрола ще бъдат язовири, за които вече са давани предписания. Очаква се да бъде направена категоризация на съоръженията, в зависимост от обема и височината на стената.

Първите работни предложения за нормативни промени ще бъдат готови до края на май.

Водещи

Най-четени