Миньорите в Мадан празнуват с премии 24.08 | 14:31

Преведени са всички осигуровки, преведени са по 50 лева за всеки един работник целева награда за празника

От Кремена Бедерева

С настроение и самочувствие миньорите в Мадан ще празнуват празника на миньора. Те получиха допълнителни финансови стимули, а през уикенда рудниците няма да работят. Това каза за Радио "Фокус”-Смолян изпълнителният директор на "Горубсо-Мадан” Сергей Атанасов.

Работният процес се осъществява нормално, миньорите получават навреме заплатите си, на 22 август всички са получили парите си. Преведени са всички осигуровки, преведени са по 50 лева за всеки един работник целева награда за празника.

Производството върви много добре и всеки следващ месец то се повишава, подобрява се, купуват се нови машини и резултатите стават все по-добри.

"Започваме да мислим в перспектива, с две – три – пет години напред какво ще правим. Имахме амбициозна програма да инвестираме 3 милиона до края на годината, но тя ще се окаже, че е малка, тъй като дотук ние около 2 милиона вече сме инвестирали в рудниците и до края на годината сигурно още толкова ще отидат. Нещата се движат така, както трябва”, каза Атанасов.

По повод празника уточни, че допълнително ще бъдат наградени изявени миньори, извозни бригади, бригади от обогатителната фабрика, освен това, което всеки един е получил целева сума за празника.

Водещи

Най-четени