Младеж загина в патрулка, малко след като я открадна 23.02 | 15:59

22-годишният мъж е починал на място след сблъсък с друга кола

От Филипа Тодева

Млад мъж е загинал тази нощ, след като катастрофирал с полицейски автомобил, който малко преди това успял да отнеме. Инцидентът е станал на автомагистрала "Тракия" в района на Чирпан. Към 02:40 часа мъж позвънил на тел. 112 и потърсил помощ от полицията – обяснил, че пътувал с колата си заедно със заварения си син на 22 години.

Изведнъж младежът, който бил със сериозни психични проблеми, започнал да буйства и принудил бащата да спре насред магистралата.

После излязъл от колата и тръгнал пеш, нищо не било в състояние да го спре. На място пристигналия автопатрул спрял полицейската кола в аварийната лента и опитал да осъществи връзка с "пешеходеца". Униформените били посрещнати с агресия, младият мъж на няколко пъти прескачал мантинелата, успял да отклони вниманието им, внезапно се вмъкнал в служебния Opel, врътнал контактния ключ, който се намирал на таблото на колата, и потеглил.

Веднага били предприети заградителни действия, минути по-късно обаче неадекватният шофьор се блъснал с движещия се в насрещното платно автомобил Reault, преобърнал се в канавка и загинал на място. Пътниците на другата кола не са ранени. На мястото е извършен оглед, за случая е уведомена прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Водещи

Най-четени