Московски бесен на гърците и Брюксел: Никога не съм виждал такава подигравка с България! 20.02 | 14:37

В ЕК наблюдавали блокадата. „Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората”, отбелязал министърът

От iNews.bg

Съвсем очаквано гърците за пореден път пренебрегнаха желанието на българските власти да се обсъди премахване на блокадата по границата.

След едночасови преговори с някои представители от гръцка страна министърът на транспорта Ивайло Московки заяви, че никога не е виждал такова безобразие и подигравка с България. На срещата с него е отишъл само посланикът на Гърция в България, шефът на полицията в Серес и съветници на посланика, които са се опитали да говорят с гръцките фермери.

"Ако трябва ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи”, каза министърът.

Московски не успя да прикрие недоволството си от отношението на гръцките представители и запитан дали трябва да се прекратят дипломатически отношения с Гърция, заяви, че всичко трябва да се прекрати с тях.

"Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите”, обясни Московски.

Министърът отново е поискал помощ от Европейската комисия и намеса. Свързал се е с комисаря по вътрешен пазар и индрустрия, която много му благодарила, че я информира за ситуацията и казала, че наблюдава отблизо случващото се на българо-гръцката граница.

Московски отговорил: "Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората”. Той каза, че ще продължат да информират европейските институции и е изчерпал всичко, което е можело да бъде договорено помежду им.

Той е на мнение, че гръцките фермери се подиграват зловещо с българите и заяви, че е възмутен от дъното на душата си.

Водещи

Най-четени