Мотивите за убийството на 8-годишната Александра са битови 12.04 | 10:29

За жестокото престъпление е обвинена Атанаска Георгиева

От Христина Рафаилова

Мотивите за убийството на 8-годишната Александра са битови. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред bTV. 

Обвинения за отнемането на живота на детето са повдигнати срещу Атанаска Георгиева. "Дали тя е виновна или не, ще реши съдът", заяви Лазаров. 

Той не отхвърли вероятността момиченцето да е било задушено с найлонова торба.  

Главният секретар каза, че за съжаление Александра е била убита още вечерта, когато е била отвлечена.  

"В 9:30 часа сутринта Георгиева е изведена оперативно от жилището си. В 10: 00 часа е щурмуван т.нар. хотел. Няма как атаката по отношение на хотела да е довела до убийството на детето. Още повече, че детенцето още предната вечер е било мъртво. Недопустимо е на гърба на житейски драми да се трупат политически дивиденти", заяви той. 

Според него предполагаемата убийца е опитала да отвлече вниманието на разследващите, за да успее да скрие тялото на момиченцето. 

Лазаров заяви, че " не е цензурно" да съобщи с какво се е занимавала обвиняемата. Той информира, че жената е родена през  1975 г. 

Жертвата в трагедията изчезна в четвъртък следобед. Тялото на детето беше намерено мъртво. Първоначално полицията прибра хотелиер в Приморско, но след това беше освободен.

Водещи

Най-четени