НДК и "Рибни ресурси" - в забранителния списък за приватизация 01.06 | 13:20

МС направи официално предложение за промяна в закона за приватизация

От Деляна Петкова

С допълнение към Закона за приватизация и следприватизационен контрол кабинетът предлага две нови търговски дружества да бъдат включени в т. нар. забранителен списък за приватизация, съобщават от пресцентъра на правителството. 

Това са "Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД и "Рибни ресурси” ЕООД – Созопол.

Предложението за НДК е с оглед голямото обществено значение на осъществяваната от дружеството дейност и запазването му като културен център с национално значение за организиране и провеждане на културни, научни, образователни, конгресно-конферентни и обществено- политически прояви в страната и в чужбина.

Що се отнася до "Рибни ресурси” дружество то изпълнява значителна роля в земеделието на България. То има  стратегически характер по отношение на специфичния пазар на подобен тип пристанищни услуги в съответствие с държавната политика в сектор "Рибарство”, допълват от МС.

В списъка на дружествата, чиято приватизация е забранена, се включват търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или обособени части от тях. Причината е, че те играят значителна роля за развитието на икономиката на страната.

Водещи

Най-четени