На Бузлуджа Нинова обеща истинска съдебна реформа след депутатската ваканция 29.07 | 14:15

Лидерът на БСП преброи 60 000 симпатизанти на червения събор

От iNews.bg

60 000 социалисти и симпатизанти на БСП се събраха на "Историческа поляна" под Бузлуджа, където днес се провежда ежегодният Национален събор на левицата. В речта си пред членове и леви последователи лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща да се съеме с истинска съдебна реформа веднага след депутатската ваканция - още от септември.

Членската маса на столетницата чества днес 126 години от организираното социалистическо движение у нас.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова постави в словото си две основни задачи пред БСП. "Първата - да върнем вярата на народа и да му дадем чувство за справедливост. Ако изпълним това, ще сме изпълнили нашата идеология", каза тя.

Нинова благодари на социалистите, че не са позволили да станат част от "управлението на суджука" в България. Тя благодари още, че са й гласували доверие и са й повярвали, така че "сега държавата ни да има двама достойни българи начело - Румен Радев и Илияна Йотова".
 
"Вие променихте България, социалисти", каза Нинова пред симпатизанти и последователи на лявата идея, дошли от цялата страна. "Партията е силна, благодарение на вас, а не на своя елит", допълни още тя, цитирана от своя пресцентър.

В словото си тя за пореден път се обяви против паралелната държава, която ощетява народа с 10 млрд. лв. годишно и призова социалистите да започнат широкомащабна дискусия по отношение избора на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Предложението на социалистите е директорът на този орган да се назначава от президента, а членовете му с 2/3 квалифицирано мнозинство да се избират от Народното събрание.
 
"През септември поемаме инициативата и ще направим истинска съдебна реформа", обеща пред множеството Корнелия Нинова.

Водещи

Най-четени