На запад валежите спират, на изток – чак следобед 18.04 | 08:21

Сутринта почти навсякъде ще бъде хладно, после температурите ще се покачат до 14-16 градуса

От iNews.bg

От запад валежите започват да спират още през нощта, но над източната половина от страната все още ще има дъжд. След обяд и там валежите ще спрат, а облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен северен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максимални температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, в югозападните райони до 20, в София - около 14.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за април.

Над планините облачността ще е по-често значителна, през деня с временни разкъсвания и намаления на облачността. На места ще превали слаб сняг, в Родопите под 1800 - дъжд. Ще духа слаб, по-късно през деня до умерен югоизточен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен западен. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6 градуса, на 2000 метра – около 0.

Над Черноморието ще има валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха ще са 10-13 градуса. Температурата на морската вода ще е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Водещи