На много места ще продължава да вали 03.12 | 09:10

Максималните температури ще бъдат между 6 и 17 градуса

От iNews.bg

Днес времето ще се задържи облачно, валежите ще продължат, но ще отслабват. Значителни по количество ще са на отделни места в Родопите. Там са възможни и гръмотевици. Максималните температури ще са в широки граници: от 6-8 градуса в Северозападна до 14-17 в Югоизточна България и крайните югозападни райони. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър. В Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг.

И днес за над половината част от страната са обявени предупредителни кодове. Те са жълти за областите Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Ямбоо, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра и Шумен. За Смолян, Кърджали и Хасково кодъът е оранжев. Навсякъде предупрежденията са за обилни валежи.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за декември. След обяд ще се повишава.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. На места в Родопите валежите ще са значителни, възможни са гръмотевици. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 0.

По Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд над северната част. Ще духа умерен, временно и силен южен вятър. Максималните температури ще са 14-19 градуса. Температурата на морската вода е 12-13. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала.

Водещи

Най-четени