Наводнени са приземни етажи в Троян, приливна вълна струти къща 02.07 | 08:14

Шестчленно семейство беше изведено с пожарен автомобил

От iNews.bg

Наводнения и евакуация на хора след проливните дъждове в Троян и Ловеч. Повече от 20 къщи по поречието на реката са наводнение, а една къща се срути вследствие на обилните валежи снощи в Троян. Само за един час там се изваляха повече от 42 литра на квадратен метър.

Шестчленно семейство беше изведено с пожарен автомобил, след като стена от дома им се срути. Път до самата къща няма, тъй като постройките са незаконни, предаде Нова тв.

 Семейство Шейтанови разказват, че са преживели истински ужас. Докато вечеряли, водата нахлула в дома им и за секунди наводнила цялата стая. Чули страшен тътен, тогава стената се срутила.

 В района има шест къщи – всичките незаконни. Въпреки това семействата живеят там от години. Досега обаче не са преживявали подобни наводнения. В момента семейството е настанено безплатно в хотел, докато им бъде осигурено общинско жилище.

 Към момента всички пътища в областта са проходими. Няма населени места без ток и вода. През целия ден техника на общината почиства улиците и реките от паднали дървета и наноси.

 

 Поройни дъждове и гръмотевични бури и в Ловеч. Наводнени улици и блокирани автомобили – такава беше ситуацията там. Покривът на стария музей в града вече го няма заради дъждовете. Обезопасен е, но ако основите се окажат нестабилни, сградата ще бъде разрушена. Подадени са 21 сигнали за наводнения на приземни етажи, гаражи и мазета. Обстановката в града постепенно започва да се нормализира.

Водещи

Най-четени