Над 1000 празнуваха Тодоровден в Арбанаси 04.03 | 17:26

Кметът на селото отбеляза и именния си ден

От iNews.bg

Над 1000 жители и гости на Велико Търново и Арбанаси празнуваха Тодоровден в селото. По традиция архитектурният резерват бе домакин на атрактивното състезание за най-гиздав кон, както и на демонстрации по езда. 17 коне и техните жокеи участваха в надпреварата, а победител отново стана жребецът Марк Антоний, с жокей 12-годишната Елена Николова. Второто място бе за кобилата Катрин и жокеят Любомир Янков, а на трето място бе класирана кобилата Калифорния, яздена от Михаела Христова.

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов поздрави победителите в състезанието и гостите на празника. "Благодаря на всички родолюбци, които избраха Велико Търново и Арбанаси, за да отбележат Националния празник на България и днешния Тодоровден”, каза в приветствието си Даниел Панов. Той разказа, че празненствата в Арбанаси по случай Тодоровден се провеждат за 27 път, а начало на традицията е дал президентът на клуба по конен спорт "Калоян 92” Михаил Костов. "Честит имен ден на всички именици и на нашия кмет на Арбанаси Тошо Кръстев”, завърши Даниел Панов.

Водосвет отслужи великотърновският митрополит Григорий. За празничното настроение се погрижиха музикантите от Духовия оркестър към Националния военен университет "Васил Левски”, както и младите таланти от великотърновското студио "Румина”.

Водещи

Най-четени