Над 300 деца и възрастни се включиха в празника на пътната безопасност 18.10 | 17:40

В състезанието по майсторско управление на автомобил за втора година спечели полицай

От iNews.bg

Повече от 300 деца и възрастни се включиха във второто издание на празника на пътната безопасност "Движение без риск”, организиран от ИНСМАРКЕТКакто и през миналогодишното издание за малките бяха организирани множество игри и забавление, по време на които те научиха много за това как да се държат по пътищата, какво трябва да правят те, както и възрастните, за да бъдат в безопасност. За по-големите пък отново имаше състезание по майсторско управление на автомобил, оказване на първа помощ на пострадал и проверка на познанията им на Правилника за движение по пътищата.

Представители на "Пътна полиция" се наложиха убедително в оспорвано състезанието майсторско управление на автомобил и демонстриране на други приложни техники и умения, свързани с безопасността на движението. Стартираха общо 15 състезатели, сред които освен полицаи, имаше журналисти и гости, престрашили се да се включат в надпреварата, която се проведе на паркинга на столичния Thе Mall.

С титлата шампион в майсторското управление и купата на победителя си тръгна Иван Стефанов от "Пътна полиция". Той бе награден и с талон за зимни гуми от "Маргел”. Честта на пагона бе защитена и от Десислава Соколова. Тя си тръгна с приза на подгласника и талон за детско столче, осигурено от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Соколова участва в състезанието за втора година, като този път подобри личния си резултат от 2014 г. Трето място завоюва престрашил се гост от публиката – Петър Славов, който показа завидни шофьорски умения и сериозни познания по оказване на първа помощ и решаване на листовки. Славов си тръгна с купата на третия и комплект зарядно за акумулатор.

Тази година бе обявено класиране и само в майсторското управление на автомобил. Победителите в тази дисциплина са Георги Колев – първо място, Десислава Соколова – второ място, и Антон Дончев – трето място. Тримата получават по една карта за пътна помощ, осигурена от СБА.

1583582

Не по-малко интересен бе и конкурсът за най-добра ученическа рисунка и снимка на тема "Движение без риск". Раздадени бяха награди на малки художници от 25 основни и средни училища от София и страната, които цяло лято рисуваха и снимаха добрите и лошите примери на пътя. Децата изразиха виждането си за пътна безопасност и предадоха свои атрактивни рисунки, създадени с молив и акварелни или темперни бои. От над 500 рисунки, които участваха в конкурса, на първия етап бяха избрани почти 80, като журито излъчи три първи места в категория І-ІІІ клас и три първи при учениците от ІV-ти до VІ-ти клас. При малките бяха отличени Румяна Димитрова и Ива Трендафилова от ІІІ клас на столичното 105-то СОУ "Атанас Далчев" и Габриела Димитрова от І клас на 126-то ОУ "П. Ю. Тодоров".

Първите три места при големите завоюваха петокласниците Мартина Маки от ОУ "Ц. Церковски",  Александър Славов от 126 ОУ "П. Ю. Тодоров" и Аделина Трифонова от 61 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". При фотографиите журито отличи Боян Ганев, Мартин Веселинов и 81-во СОУ (колективна награда). Малките фотографи си тръгнаха с награди, осигурени от магазини "Фотопавилион".

Празникът събра над 200 деца, които се включиха и във викторина с участието на регулировчик. По време на събитието доброволци от БЧК разясняваха как да помогнем на изпаднал в беда и ранен при катастрофа. Гостите тестваха алкоочила с по-висок промил, за да разберат как вижда пътя шофьор, употребил алкохол.

Водещи

Най-четени