Намаляват таксите за бизнеса 23.02 | 17:28

Продължаваме със стриктната фискална политика, каза Борисов пред еврокомисар Бенковска

От iNews.bg

Премиерът Огнян Герджиков се срещна в Министерския съвет с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска. В разговора участваха министрите на финансите Кирил Ананиев и на икономиката Теодор Седларски.

Министър-председателят отбеляза, че една от първите му стъпки на поста е била сформирането на работна група за анализ на таксите и плащанията, които бизнесът прави. "Ще предложим намаление на тази административна тежест в редица области, акцент са таксите, дължими към момента в Агенцията по вписванията. Това ще облекчи дребния и среден бизнес в страната”, каза Герджиков. Той посочи пред еврокомисаря, че България вече предприема мерки за обвързване на образованието с професионалната квалификация – ключов фактор за развитието на бизнеса и икономиката, с въвеждането на дуалното обучение.

В рамките на разговора по докладa на Европейската комисията за напредъка на държавите-членки за изпълнението на специфичните препоръки на Съвета на ЕС и включващ задълбочени прегледи за предотвратяване и коригиране на макроикономическите дисбаланси, премиерът Герджиков подчерта, че България е изключително стриктна по отношение на фискалната си политика и може да бъде давана за пример сред останалите държави-членки.

Еврокомисарят представи пред премиера и актуалните инициативи на Еврокомисията и действията в нейния ресор както за новосъздаващите се и разрастващите се предприятия, така и по отношение на космическия сектор и научно-развойната дейност в отбранителната индустрия.

Водещи

Най-четени