Намериха голяма нива за марихуана край Шумен 11.10 | 16:01

Собственикът е задържан, карал колата си след употреба на алкохол и наркотици

От iNews.bg

Криминалисти от полицейското управление в Шумен намериха и иззеха огромно количество марихуана. В имот в областния град били намерени близо 300 растения в различен стадий на сушене, а в землище на смядовско село са открити още 51 засадени растения.

Работата по случая започнала преди около 15 дни след получен сигнал,  че в къща в кв. Дивдядово на град Шумен се отглежда марихуана. Криминалисти установили ползвателя на имота и превозното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, допълнително е съобщено, че мъжът шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества. Незабавно, в деня в който е получена информацията,е създадена организация за проверка на сигнала. На 9 октомври около 18:40 часа на ул."Генчо Панайотов" в Шумен полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил "Нисан Терано" с шуменска регистрация, шофиран от 32-годишен местен жител, във видимо неадекватно състояние.  Той е  тестван с дрегер, показанията отчели 0,2 промила в издишания въздух. Извършена му е проверка с дръг тест, който отчел положителна на канабис проба.

Заради острия мирис на марихуана е извършено претърсване в лекия автомобил, а след това и в жилище на ул ."Генчо Панайотов" в Шумен. Там криминалисти намерили голямо количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Претърсването продължило на следващия ден. Във всички помещения в имота са открити оставени за сушене растения, високи към метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и 9 чувала със суха листна тревна маса.  Работата по документиране на престъплението продължила под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.  В хода на предприетите допълнителни действия е намерено и мястото, на което е отглеждана наркокултурата.

Със следово куче, в силно пресечена и трудно достъпна местност в землището на село Янково, е открит парцел от около 500 кв.м. със засадени 51 растения с различна височина и листна маса, 18 от тях - с изрязана листна маса и съцветия.  За растежа на канабисовите растения грижи полагал 32-годишният, който ги поливал и торил периодично. Някои от тях  достигнали височина 3.90 метра, а другите били между 1,70 и 2,50 метра. Растенията са иззети. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Повдигнато му е обвинение по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК и 354 В ал. 1 от НК. Делото е прехвърлено по компетентност в ОП- Шумен.

Водещи

Най-четени