Намериха голямо количество дрога в бургаски квартал 13.12 | 17:20

В рамките на спецоперацията на полицията са задържани и четирима души

От iNews.bg

Операцията по противодействие на наркоразпространението е  осъществена вчера от служители на отдел "Криминална полиция” и териториалния сектор "Борба с организираната престъпност” в ОДМВР- Бургас и колегите им от Пето Районно управление. Действията са проведени на територията на Бургаска област под наблюдението на прокуратурата.  В хода им, в района на кв. "Банево”, са задържани трима  мъже на възраст 32,35 и 57 години, а 28-годишна жена.

При последвалото претърсване в заведение в квартала, са открити големи количества марихуана и метамфетамин. Процесуално-следствени действия са извършени и на други два адреса, обитавани от двама от задържаните. Оттам криминалистите са иззели още от двата наркотика, съхранявани в кофи от сирене и кутии от хранителни добавки. Общото количество на намерената марихуана е два килограма, а количеството метамфетамин е в процес на установяване. При обиск в единия от задържаните са открити и неистински банкноти с номинал от по 100 евро.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

Водещи

Най-четени