Намериха телата на изчезналите в Дунава 15.07 | 12:20

Водолази са намерили удавени двамата млади мъже

От iNews.bg

Двамата младежи, които вчера следобед изчезнаха в река Дунав в района на Русе, са открити мъртви. Тази сутрин водолази са извадили телата им, съобщава БГНЕС. 22-годишният Илия и 25-годишният Теодор са били намерени в близост до мястото, където са видени за последно.

Претърсването на реката край остров Люляка е продължило до късно снощи, но без резултат. Тази сутрин е била извикана водолазна група от Велико Търново, а в издирването се е включил и катерът на пожарната за търсене в дълбоката част заедно с двата катера на Гранична полиция.

Около 10:00 ч. е било намерено първото тяло – на Илия, а минути по-късно е бил изваден и Теодор. На мястото се е наложило да се извика и линейка заради жените от семействата им, на които им е прилошало. Предишната вечер пък една от близките е получила инсулт от преживения стрес.

Двамата млади мъже са били плувци, ходили са и друг път да плуват до остров Люляка. Според разказите на очевидци снощи единият е започнал да се дави и другият се е опитал да го спаси, при което и двамата изчезнали във водата. Къпането в реката е абсолютно забранено, но забраната масово не се спазва.

Водещи

Най-четени