Напрежение на границите! Гърците вдигнаха блокадата, българските шофьори остават 09.02 | 21:39

Тираджиите ни отказват да пропускат автомобили от Гърция за България, докато съдедите не изтеглят окончателно тракторите си

От iNews.bg

Гръцките протестиращи фермери се съгласиха да бъде вдигната блокадата на границата, за да дадат възможност на всички превозни средства да преминат. Разгневените от 10-дневната блокада български шофьори на тирове, които днес обявиха също блокада от българска страна на границата, отказват да се оттеглят, тъй като не са удовлетворени от постигнатото временно решение.

Българските шофьори препречиха пътя на преминаващите коли от Гърция за България. След 10-часова блокада бяха пропуснати около 20 леки автомобила на българска територия през ГКПП "Кулата-Промахон", предаде Фокус.

Българските шофьори твърдят, че пропуснатите коли са на служители, заради което препречиха пътя на преминаващите леки aвтомобили от Гърция. Шофьорите, влизащи в България, се опитват да пробият блокадата им. Пет-шест от товарните автомобили за Гърция се изтеглиха от колоната и се насочиха към село Кулата.

Междувременно министърът на транспорта Ивайло Московски пристигна на ГКПП "Кулата-Промахон”. Той разговаря с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, за да се запознае с обстановката. Там са и зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов, зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев и генералният консул в Солун Владимир Писанчев. Те водят преговори с българските шофьори, като ги убеждават, че на този етап това е най-доброто решение и трябва да отстъпят.

Водещи

Най-четени