Народът се зажени – крадци задигат сватбени рокли 12.11 | 16:07

И обувки, от бързане обаче – само по една

От Гергана Златкова

Единственият магазин за сватбени облекла в Бяла Слатина осъмнал разбит и ограбен. Крадците избушили в понеделник през нощта патронника на входната врата и необезпокоявани претарашили целия магазин, намиращ се на главната улица в града.

Според собственика Ивайло Иванов са задигнати 15 булчински рокли и десетина кутии с обувки за повече от 5000 лева.

Мъжът недоумява какво са търсили нощните апаши, защото преровили и разхвърляли цялата налична стока. Специализираният магазин пък бил открит наскоро и още не бил свързан със сигналноохранителна система.

"Толкова са бързали, че са задигнали някои кутии с по една сватбена обувка, докато другата е изложена на витрината – сподели Иванов. – Много от останалите в магазина булчински рокли са изпокъсани."

Бизнесменът не смята, че грабежът може да е акт на отмъщение, защото нямал конкуренция в района и не е влизал в конфликт с никого. От полицията съобщиха, че по случая е образувано дознание, но собственикът на разбития магазин не вярва, че крадците ще бъдат разкрити.

"Преди 5 години имах друг магазин за сватбени бижута, който беше ограбен и подпален после умишлено. Крадците не бяха открити, а полицейското разследване по случая бе набързо приключено", допълва Иванов.

Водещи

Най-четени