Насрочване на интервю за американска виза - вече онлайн или по телефона 17.09 | 10:55

Ако сте одобрени за виза, получавате паспорта си по куриер

От Ралица Стоянова

Посолството на САЩ обяви въвеждането на нови безплатни услуги за определяне на интервюта и предоставяне на информация на кандидатите за неимигрантски визи.

Сред тях са насрочване на интервюта за неимигрантски визи по телефона или чрез интернет. От България можете да се обадите на телефон 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), за да говорите на български език с оператор за получаване на информация за визи или насрочване на интервю. Можете също така да определите ден и час за интервю на http://www.ustraveldocs.com/bg. С оператор от кол центъра можете да се свържете и през Skype на ustraveldocs-Bulgaria.

Въвежда се и възможността за доставка на Вашия паспорт с TNT куриерски услуги, след като сте одобрени за виза, имформира Агенция "Фокус".

След като заплатите таксата за кандидатстване за неимигрантска виза в произволен клон на "МКБ Юнионбанк в България", гореизброените услуги ще бъдат предоставени безплатно. Към момента таксата за кандидатстване за повечето категории неимигрантски визи е 160 щатски долара, платени в левове.

Процедурата, посочена по-долу, важи за всички кандидати за неимигрантски визи, които определят своите интервюта на или след 13 септември 2012 г.:

Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза на https://ceac.state.gov/genniv/ и разпечатайте страницата с потвърждение.
Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs на http://www.ustraveldocs.com/bg. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка , която съдържа информация за плащането.
Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване.
Стъпка 4: Определете дата за Вашето интервю за виза на http://www.ustraveldocs.com/bg или на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез Skype на: ustraveldocs-Bulgaria.
Стъпка 5: Елате в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за Вашето интервю в определения ден.
Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще бъдат доставени безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на TNT в България. За по-бързо обслужване може да изберете да получите Вашия паспорт от TNT София на адрес ул. "Неделчо Бончев” №35 от 08:00 до 19:00 часа.

Водещи

Най-четени