Национална кампания ще разяснява рисковете от дремливото шофиране 03.08 | 20:14

Това съобщи д-р Славчо Славчев, председател на Фондация „Сън и здраве”

От Кремена Бедерева

Национална кампания ще разяснява рисковете от дремливото шофиране. Това съобщи д-р Славчо Славчев, председател на Фондация "Сън и здраве” за агенция "Фокус".

По думите му проблемът за дремливостта и рисковете от пътни произшествия, които тя създава, в последните години става все по-актуален и все повече институции отделят голямо внимание на дневната сънливост и на дремливото шофиране.

От няколко години Фондация "Сън и здраве”, КАТ, АЕБТРИ, БЧК, СБА и други институции отделят специално внимание на прекомерната дневна сънливост и на дремливото шофиране.

Предстои началото на национална кампания, която ще постави акцент върху дремливостта и опасностите, която тя крие, за рисковете от тежки катастрофи. Сънят не е наше лично дело; ако не сме спали добре, няма да се чувстваме добре. Но, когато не сме спали добре, и изпълняваме обществени задачи и трудът ни е свързан с обществена работа и отговорност, нашият сън престава да бъде лично дело, а става обществено опасен, ако не е здрав сън”, посочи още д-р Славчев.

Водещи

Най-четени