Националният трикольор от балони ще краси пернишко училище 18.02 | 10:30

Инициативата е в чест на 3-ти март

От Цанка Донкова

Националният трикольор, направен от бели, зелени и червени балони, ще се развее на 28 февруари от сградата на Шесто СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Перник. Инициативата ще е в чест на националния празник 3-ти март.

Още няколко прояви са предвидени в различни училища в областта. Те са част от мащабна кампания в чест на празника, която започна в Перник по идея на областния управител Михаил Михайлов, съобщават от пресцентъра на областната управа.

Михайлов призова младите хора и децата от всички училища на територията на областта, спортните клубове и културните институти да проведат поредица от инициативи под мотото "Силата на България".

В Радомир пък децата ще се запознаят със съдбата на последния знаменосец на Самарското знаме Никола Корчев, който е роден в близкото село Долна Диканя.

Учениците от СОУ "Д-р Петър Берон" в Перник готвят открит урок по темата за Освобождението на България , специален гост на който ще бъде проф. Олга Стрелкова от Хабаровския университет в Русия.

Изложба на възпитаниците на ателие по приложна керамика ще подредят в 9 ОУ "Темелко Ненков".

В няколко училища в областта в седмицата преди 3 март вместо с училищен звънец учебните занятия ще започват с химна на България, допълва БТА.

Водещи

Най-четени