Не тръгвайте без чадър, над цялата страна ще вали 08.06 | 09:00

На места ще има и гръмотевични бури, жълт код е обявен за 21 области

От iNews.bg

Днес от запад на изток ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна и на много места, в сутрешните часови в Западна България, а по-късно в останалата част от страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, главно в Дунавската равнина ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса, в София около 20.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец юни (946 hPa) и ще остане без съществена промяна.

И над планините облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра – около 14.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. В сутрешните часове ще духа слаб вятър от юг-югоизток, който след обяд ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са 22-27 градуса. Температурата на морската вода е 19-23. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Жълт код с предупреждение за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за цели 21 области. Това са Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Сливен Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч.

Водещи

Най-четени