Не тръгвайте на път! Жълт код за мъгли в области София, Кюстендил и Благоевград 28.12 | 11:08

Видимостта е между 50 и 200 метра

От iNews.bg

Жълт код за опасно гъсти мъгли с понижена видимост е обявен и за днешния ден в Центрарална западна и Северозападна България. Опасността е в областите – София и Перник и по долината на Струма - Кюстендил и Благоевград. Това предупреди пресцентърът на МВР, като се позова на прогнозата на НИМХ към БАН.

До 50 метра е видимостта в областите Перник и Кюстендил, в района на Бистрица, Долна Диканя, Западната дъга на Околовръстния път и магистрала "Тракия" - в област София. До 100 метра е видимостта в Прохода на републиката в област Стара Загора, в Банкя, Суходол, Мало Бучино, Сливница, Драгоман, Бучин проход, магистрала "Хемус" в област София, във Владая и Стражица.

С цел осигуряване на по-висока безопасност ще се ограничава движението в участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона, на селскостопанска и земеделска техника, на трактори и специализирана строителна техника, за периода на официалните празници - в последния работен ден преди празници - от 16.00 до 20.00 ч. и в последния почивен ден - от 14.00 до 20.00 ч.

Ограниченията важат за магистралите и по пътищата Видин - Ботевград; Благоевград - ГКПП Кулата; п.в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП Калотина" - ГКПП Капитан Андреево; Дуранкулак - Варна - Бургас; Околовръстен път - София; Симитли - Гоце Делчев; Пловдив - Смолян; Бургас - Царево.

 

 

Водещи

Най-четени