Невръстно дете застреля мъж в Пазарджишко 01.09 | 11:22

Пистолетът попаднал в ръцете му по време на купон в заведение

От iNews.bg

Мъж е прострелян смъртоносно от 6-годишно дете в заведение в село Виноградец. Това съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, предаде "Фокус". Криминалистите на изясняват всички обстоятелства около тежкия инцидент.

Стрелбата станала снощи малко преди полунощ в питейно заведение в селото. Компания е празнувала рождения ден на 6-годишно момче. "По първоначална информация, след употреба на алкохол, единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет в разрез на изискванията за безопасност и законовите разпоредби. Започнала размяна на оръжието, което попаднало и в ръцете на детето. При произведен неволен изстрел смъртоносно бил ранен собственикът на заведението. Тялото е откарано за аутопсия в "Съдебна медицина” - Пазарджик.

За случая незабавно е уведомена Окръжната прокуратура", допълни Стоянов. Притежателят на оръжието – 44-годишен жител на същото село, е задържан за срок от 24 часа, а пистолетът е иззет. С детето работят психолог и инспектор "Детска педагогическа стая”, води се полицейско производство.

Водещи

Най-четени