Независима от Цацаров комисия да разследва СРС-тата, иска Бойко Рашков 10.12 | 17:25

Тя може да установи дали с прилагането им е прикривана престъпна дейност,с мята той

От iNews.bg

Взаимните обвинения за злоупотреба в подслушването в България продължава с още сериозни съмнения. Шефът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков обяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е издал специална заповед, която забранява на членовете на институцията да се запознават с доказателства от прилаганите СРС-та, съобщава вестник "Сега”. Пред БНР Рашков заяви, че работещите в контролния орган са "поставени в по-неблагоприятно положение от обвиняемите и подсъдимите", които могат да се запознаят с веществените доказателства по проверките срещу тях. Той уточни, че дори и ДАНС ограничавали достъпа на контролиращите, защото се извинявали със заповедта на главния прокурор.

"Възможно решение за излизане от ситуацията е да се създаде независима от главния прокурор комисия", казва Рашков. Според него тя трябва да изясни, дали не се прикрива престъпна дейност с прилаганите хиляди СРС-та.

Бойко Рашков отново повтори, че има нерегламентирано подслушване на политици. И изрази съжаление, че изслушването му в парламента от миналата седмица не е било закрито. Тогава е можел в детайли и с имена да посочи злоупотребите. Преди дни и ДАНС, и главният прокурор, и службата за подслушване и следене ДАТО отрекоха да се злоупотребява със СРС-ата. А от ГЕРБ обвиниха Рашков в "нечист опит за внушения".

Водещи

Най-четени