Нерви в задръствания чакат софиянци и гости на града през лятото 05.06 | 18:01

Освен „Графа“, за около 40 дни ще бъде затворен и „Васил Левски“, а има и още ремонти

От iNews.bg

Задръствания заради ремонти на ключови артерии ще тормозят столичани и гостите на града и това лято. В началото на юли започва ремонт по бул. "Васил Левски” в близост до ул. "Граф Игнатиев”. Движението няма да бъде ограничено, но ще бъде затруднено и заради изграждане на подлез към входа на предстоящата метростанция на "Патриарх Евтимий". Ремонтът по булеварда ще протече приблизително 40 дни – по 20 в платно. Това обясни заместник-кметът по транспорта – Евгени Крусев, цитиран от "Дарик".

От общината са в процес на изграждане на план за планирания ремонт на бул. "Васил Левски", където се пресича с ул. "Граф Игнатиев". Според Крусев предизвикателство ще е съвместяването на работата по двата обекта.

"Основното предизвикателство е свързано със стиковането между ремонта на ул. "Граф Игнатиев", съответно релсите, които трябва да се подменят в рамките на самото кръстовище и преасфалтирането на отсечката към Ректората и изграждането на подлез към метростанцията, която се изгражда в близост до кръстовището. Така че там на практика ще има три обекта, които ще се съвместят. Съответно движението ще бъде затруднено, за което се извиняваме и молим за разбираме", посочи той.

Заместник-кметът обеща Столична община да направи всички необходимо ремонтът да приключим максимално бързо. Той допълни, че по улица "Граф Игнатиев” дейностите вървят по график. "Софийска вода" вече е сменила инсталацията и трамвайните релси в първия затворен участък вече са демонтирани.

Следващата отсечка, която ще бъде затворена ще е между булевардите "Георги Раковски” и "Васил Левски”. Паралелно текат и текущите ремонти из столичните квартали. Един от тях на улица "Гюешово" в район "Възраждане”, където вече е изграден нов тротоар и предстои преасфалтиране.

Паралелно с това проблеми с движението продължава да има в района на "Красно село" и "Овча купел" около бул. "Цар Борис III”. Кръстовището на булеварда с "Гоце Делчев" е затворено заради строежа на третия лъч на метрото. От миналата седмица пък започна разширяването на ул. "Тодор Каблешков", което ще продължи по план до октомври.

Водещи