Николай Ненчев: Делото срещу мен е фарс 29.01 | 18:38

търсех най-доброто за българските военнослужещи, така че не ме интересува доколко съм ощетил някаква чужда компания, смята бившият военен министър

От iNews

Делото срещу мен е фарс. Не се безпокоя толкова за себе си, колкото за съдебната система в България. Обвиняват ме за това, че съм бил ощетил чужда компания. Това просто е фарс. Да, вярно е, ощетил съм я, но съм го направил за сметка на българските граждани. Това разкри бившият военен министър Николай Ненчев в студиото на "Плюс-минус" по Нова телевизия по повод делото срещу него, в което е подсъдим за ремонта на двигатели на изтребителите МиГ-29.

,,Какво съм направил? Спестил съм над 6 милиона на българския народ и съм сключил по-добри срокове и по-добра гаранция по споразумението. Освен това търсех най-доброто за българските военнослужещи. Така че не ме интересува доколко съм ощетил някаква чужда компания'', допълни Ненчев.

,,Нямам притеснение относно хода на делото или себе си. Ясно е, че прокуратурата в случая изпълнява чужди поръчки, тъй като самото обвинение е чужда поръчка. Това просто убива вярата на хората, но аз ще продължа да се боря. Ако отново съм в тази позиция, пак бих постъпил така'', призна бившият министър.

,,Струва ми се, че президентът Радев се опитва да убие имунитета на политическата система. В момента той тества нивото на търпимост на българското общество, което е опасно. Изглежда подценява интелекта на българската интуиция'', коментира Ненчев отчета на държавния глава.

,,Със словото си вчера президентът извърши поредната глупост. Познавам го от доста време. Още по времето, когато беше командир на военновъздушните сили, си беше такъв. Когато издигнаха кандидатурата му за президент имах надежда, че ще се промени и ще напипа политическия пулс, но явно хората не се променят'', завърши Ненчев.

Водещи

Най-четени