Нинова: Журналисти, казвайте истината! БСП е на ваша страна 06.10 | 16:38

Социалистите осъждат поредния случай на цензура и заплаха - срещу Виктор Николаев

От iNews.bg

"Категорично осъждаме поредния случай на цензура и заплахи към български журналисти от Политическа партия ГЕРБ. Преди дни такава беше отправена към Сашо Диков. Вчера - към Елена Йончева. Днес - към Виктор Николаев". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод заплахите към журналиста от Нова телевизия от страна на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера от Обединени патриоти Валери Симеонов.

При гостуването си днес в сутрешния блок на телевизията авторът на книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите" се обърна към водещия с думите: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

По-късно в същото предаване и вицепремиерът Валери Симеонов продължи да плаши Николаев: "Вие, например, също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам".

Ето какво каза още Корнелия Нинова по повод скандалните изявления:

"Никакво оправдание, че става дума за лично мнение на един депутат, не може да изтрие факта, че Антон Тодоров изразява тези позиции не само в телевизиите, но и от парламентарната трибуна под благосклонния поглед на ръководството на партия ГЕРБ, на председателя на парламента и поощряван с мълчанието на министър-председателя Борисов. Това не е прецедент, а начин на мислене на управляващите: или ще мълчите, или ще минем през вас, ще ви уволним, ще ви смачкаме. Уважаеми журналисти, не мълчете. Показвайте обективната картина в страната. Ние сме на ваша страна и на страната на истината."

По-рано днес ГЕРБ се разграничи от думите на своя депутат с мотива, че Тодоров изразявал само собствено мнение.

От ДБГ вече поискаха Антон Тодоров да напусне парламента, а Асоциацията на европейските журналисти призова за медиен бойкот на управляващи, които заплашват журналисти.

Водещи

Най-четени