Нинова: Коалиция ГЕРБ-БСП е невъзможна 26.03 | 22:03

Ако Борисов не успее да състави кабинет, ние ще го направим, каза лидерът на социалистите

От iNews.bg

Коалиция ГЕРБ-БСП е категорично невъзможна. Това стана ясно от изявлението на лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова по повод днешните избори. Тя уточни, че думите й трябва да се приемат с уговорката, че официални резултати от вота все още няма. Но бе категорична, че няма как партията й да уравлява с тази на Бойко Борисов. И уточни, че решението е било взето след свикване на заседание на Изпълнителното бюро на БСП тази вечер.

"Ако бъдем поканени от ГЕРБ, няма да учачсвтаме в коалиция. Има принципни неща, програмите ни са различни, ние сме алтернатива на ГЕРБ, така че няма как да участваме в управление с тях", обясни Нинова.

В същото време обаче тя даде заявка за власт като обяви, че БСП ще се опита да състави правителство, ако ГЕРБ не успее и след това партията й получи възможност за това. "Ако те не успеят и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да състави правителство с оглед промяната в България и предстоящото председателство на ЕС", каза още лидеът на БСП.

В краткото си изявление Нинова поздрави ГЕРБ с победата. Също така благодари и на избирателите, които са подкрепили нейната партия, отбелязвайки, че това доказва, че социалистите вървят в правилна посока. "Благодареим на тези 1 млн. избиратели, които ни подкрепиха днес, които пожелаха промяата. Така увеличихме двойно подкрепата си от изборите през 2014 г. Почти 3 пъти е увеличена покрепата спрямо миналата година, когато проучванията ни даваха 10%. Потвърдихме резултата си от първия тур на президентските. Всичко това показва, че сме на прав път", каза още Нинова.

Водещи

Най-четени