Нинова: Никаква оставка! Това е най-добрият резултат на БСП от 2009 г. 28.03 | 15:53

Лявата лидерка тревожна, че десните избиратели не са представени в парламента

От iNews.bg

"Няма да подавам оставка и то заради постигнатите резултати", отсече лидерът на БСП Корнелия Нинова. "За 10 месеца сме увеличили подкрепата си почти три пъти. Миналата година по това време имахме 10%, сега имаме 28%. Имаме една президентска победа, силен конгрес за промяна в партията и добри резултати на изборите. Не виждам основание да подавам оставка", заяви на пресконференция шефката на социалистите.

Тя изтъкна, че постигнатият изборен резултат на парламентарните избори са най-добрите за социалистите от 2009 г. насам. И подчерта, че въпреки загубата, социалистите са увеличили депутатите си от 39 на 80 в този парламент.

"В София има 15% ръст спрямо 2014 г. В областните центрове 15% увеличение. Внушението за това, че младите не харесват БСП е опровергано. 5 пъти сме увеличили подкрепата си в чужбина”, отчете Нинова.

1884954

Нинова изрази загриженост за десните избиратели, които остават без представители в следващия парламент. "Приблизително 15% няма да имат представителство и за нас това не е добре”, твърди тя.

Допуснатите от БСП грешки ще бъдат отчетени на партиен пленум още този петък, каза още лидерката.

На въпрос ако мандатът стигне до БСП дали биха се коалирали с ДПС, Нинова отсече: "ДПС не са възможен партньор”. И добави, че в момента е важно да се осигури спокойствие на първата политическа сила да се опита да състави правителство.

Водещи

Най-четени