Нинова: Трябва ни победа, за да продължим да провеждаме социална политика 04.05 | 15:26

Левицата ще работи за увеличаване на доходите на хората

От iNews.bg

"Победа на изборите за ЕП е необходима, за да продължим да провеждаме социална политика в България". Това заяви на срещата с граждани в община Божурище председателят на комисията по социална политика Корнелия Нинова.

По думите й само тогава ще може с усилията на БСП да се въведат напълно условията на младежката гаранция, като по този начин ще се осигури работа на хората до двадесет и девет години. Също така ще се затвърди политиката към пенсионерите, чиито плащания за възраст рябва да нарастват всяка година. Само с победа ще продължи работата на управляващите да  се осигурят по-високи доходи за трудещите си.

От своя кандидатът за евродепутат на левицата Александър Симов заяви, че вотът е важен   не само България, но и цяла Европа. "Последните четири години десните политики в България ни донесоха такъв непоправим социален срив, че ще са необходими много години работа, за да излезем от това положение”, каза той.  По думите му най-сигурният начин да се  осъществи тази промяна е с глас за БСП, защото само левицата предлага социална алтернатива на всички останали популистки медийни балони.  

Водещи

Най-четени