Нинова иска Борисов да включи и себе си в сигнала за „Цанков камък“ 12.08 | 15:35

Вие приключихте проекта и прерязахте лентата, значи също носите отговорност, смята тя

От iNews.bg

Корнелия Нинова поиска от Бойко Борисов да включи и себе си в сигнала, който ГЕРБ ще подаде до прокуратурата за проекта "Цанков камък". Според лидера на БСП премиерът също трябва да бъде проверен, тъй като завършването на язовира и ВЕЦ-а се е случило по време на управлението на първия му кабинет и именно той е прерязал лентата.

Нинова призова също Борисов и да спре да говори за депутат на БСП, който не е изгонен от парламента въпреки сваления му имунитет, тъй като народен представител от ГЕРБ също има обвинение и вече е без имунитет, но все още е член на парламента.

Ето и цялото изявление на лидера на БСП:

Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа". Казвате, че първият Ви сигнал до прокуратурата бил покрит. Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това, значи просто си приказвате празни приказки. Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене", след като проектът беше спрян? И накрая: г-н Борисов, нали не сте забравили, че в последните осем години, без една, управлявате Вие? Защо всички виновни не са в затвора?

За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото.

Безсилие, г-н Борисов, безсилие да поемете отговорност за настоящето и да дадете перспектива на народа си за бъдещето.

Водещи

Най-четени