Нов екшън с полицейска гонка. Този път в Бургас 27.10 | 17:29

Полицаи са стреляли по беглеца със стоппатрони

От Цанка Донкова

24-годишен криминално проявен от Бургас предизвика истински екшън през нощта на 26 октомври, като се опита да избяга от полицейска патрулка.

В 23:50 ч. униформени служители на МВР се опитали да спрат автомобил Volkswagen Golf с варненска регистрация в района на КПП-то на входа на Бургас от София. Но вместо да спре, шофьорът Щилиян Й. е направил рязък завой и е потеглил в обратната посока.

Полицаите са започнали преследване, като на няколко пъти са подавали светлинни и звукови сигнали.

Автомобилът обаче е направил няколко опити да засече служебната кола на полицаите. По време на движение отново е бил подаван сигнал със стоппалка, но водачът на лекия автомобил е продължил да не се подчинява и е направил пореден опит да изблъска полицейския автомобил от платното за движение.

Тогава униформените са произвели три изстрела със стоппатрони във въздуха, но автомобилът отново не спрял. Изстрели имало и по колата, които засегнали гумите на автомобила от лявата страна и предната лява врата, точно под огледалото.

Автомобилът все пак бил спрян. Освен 24-годишния Щилиян Й. в колата с варненска регистрация са пътували още трима криминално проявени младежи от Бургас на 20, 22 и 28 г.

Няма пострадали от изстрелите, четиримата са задържани. Те са с регистрации за кражби на авточасти. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-четени