Нов поход срещу избора на Бат Сали за депутат 20.10 | 18:51

Кметът: Цялата общественост е категорична - с 864 гласа, ДПС не може да има депутат

От Филипа Тодева

Хората от Кюстендилско организираха нов протест срещу разпределението на депутатските мандати в региона. Протестът ще се проведе на 21 октомври от 17:30 часа на Арката на площад "Велбъжд”. Той е под надслов: "Не на подмяната! Не на Бат‘ Сали!”. "Протестът е срещу налагането на хора като Бат‘ Сали за депутати без необходимия брой гласове. Нека всички заедно да покажем, че гласът на българина не може да се подменя”, призоваха организаторите, чрез поканата за протест.

Междувременно кметът на Кюстендил Петър Паунов коментира, че цялата общественост е категорична – с 864 гласа от близо 62 000 гласували, ДПС не може да има представител в 10 МИР. Предстои градоначалникът да проведе среща с лидерът на ДПС Лютви Местан, на която да присъства и кметът на Дупница/

"Надяваме се, докато не бъде уважена жалбата за преразпределение на мандатите "Движението за права и свободи” да не допусне негов представител от 10 МИР да положи клетва в този парламент и парламентът да работи с един депутат по-малко”, каза Паунов.

Той подчерта, че сега е моментът ДПС действително да заеме отговорна позиция и да докаже, че би застанала на страната на българските граждани. Паунов обясни, че с кмета на Дупница, Методи Чимев са изпратили покана с изцяло учтив тон и в подкрепа на цялото обществено мнение на целия Кюстендилски многомандатен избирателен район.

"Надяваме се на среща в коректен дух с ясно и точно отношение”, уточни той. Паунов припомни, че ръководството на ДПС също е признало публично, че става въпрос за аномалии в избирателната система, а в тълковния речник срещу думата "аномалии” стои "отклонение от нормалното, отклонение от законното”.

Водещи

Най-четени