Новият премиер поиска две седмици толеранс 29.05 | 14:52

Орешарски заяви, че ще настоява за стъпки срещу корупцията и престъпността

От Елена Кирилова

Кабинетът ще има нужда от една-две седмици толеранс, преди да обяви какви стъпки ще предприеме. Това заяви новоизбраният министър-председател Пламен Орешарски на церемонията по предаване на властта на новото правителство.

Той обясни, че след изтичането на този срок всички министри ще свикат пресконференции, на които ще уведомят обществеността за най-неотложните задачи и действия, които ще предприемат. Също така ще информират и какво е текущото състояние в ресорите им.

На въпрос как новият кабинет ще се справи с корупцията и престъпността, Орешарски отвърна, че това не е лесна работа "и хоризонтите не са къси”.

Той бе категоричен, че ще изиска от министрите да предприемат стъпки в борбата с корупцията, така че да има обръщане на тенденциите.

Пламен Орешарски обясни, че е благодарен за добрия тон, с който служебният премиер е организирал и провел изборите. Според него това е спомогнало да се чуе гласът на гражданите, а и се е усетило чувство на толерантност и разбиране към проблемите на българите.

Новият премиер заяви още, че ще се фокусира върху това народът да живее по-добре и да е доволен от управляващите.

Водещи

Най-четени